Plava fontana biće opet zaštićena do ponedeljka

Konstrukcija kojom je tokom zime zaštićena Plava fontana od smrzavanja biće uklonjena do kraja dana, a najkasnije do ponedeljka fontana će ponovo biti zaštićena specijalnom folijom kako ne bi došlo do oštećenja Žolnai keramike od koje je napravljena.

Tokom olujnog vetra tokom prošlog vikenda stradala je i zaštitna folija, ali i sama konstrukcija koja drži pokrivač kojim se tokom zimskih meseci štiti Plava fontana od smrzavanja. Konstrukcija se iskrivila, a nadležni su početkom radne nedelje poručili novu foliju kojom će fontana ponovo biti zaštićena i napravljen je plan da se konstrukcija ukloni, a fontana prekrije folijom koja ju je i do sada štitila.

Fontana je kao i ranijih godina zazimljena krajem oktobra kada je ispuštena voda iz sistema, te tokom nekoliko dana koliko je ova plava lepotica bila bez zaštite nije došlo do njenog oštećenja, tvrde iz lokalne samouprave.

Staranje o Plavoj fontani povereneo je JKP „Vodovod i kanalizacija“, a kako navode iz lokalne samouprave i tokom ranijih godina je bilo problema sa oštećenjima folije koja je mestimično bila zasecana, pa se tražilo novo, adekvatnije rešenje za zaštitu Plave fontane.