Pijačni prodavci do kraja godine bez fiskalnih kasa

Na pijacama ipak neće biti fiskalnih kasa, tačnije, do kraja godine. Prodavci na subotičkom buvljaku zadovoljni su ovim postignutim dogovorom sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem i ministorm finansija Sinišom Malim. Kako kažu, sada im ostaje da vide kako će se situacija oko fiskalizacije odvijati na dalje.

Primena opšte fiskalizacije počela je 1. maja, a zahvaljujući dogvoru pijačnih prodavaca i predsednika Srbije, fiskalnih kasa na pijacama ipak do kraja ove godine neće biti. Jedan od prodavaca na subotičkom buvljaku, Marin Budinčević, kaže da je kupaca svakako sve manje i da im ostaje da vide kako će na dalje teći pregovori.

Da prodaja nije dobra, potvrđuje i Amir Osmančević, koji na subotičkom buvljaku radi godinama. On smatra da bi fiskalizacija samo dodtano pogoršala prodaju, te pozdravlja odluku o odlaganju.

Ovaj dogovor postignut je tokom drugog sastanka pijačnih prodavaca sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem. Da li će se doći do “finalnog rešenja” ovog problema biće jasnije u mesecima koji slede.