Peticija za očuvanje ulice Petra Drapšina

Peticiju za očuvanje ulice Petra Drapšina za 72 sata potpisalo je 397 sugrađana. Inicijativa je nastala zbog Nacrta Plana detaljne regulacije centra grada Subotice – Zona II, kojim je predviđena izmene ove ulice, rekao je Petar Stajić, pokretač peticije.

Prema rečima sugrađanina Petra Stajića, administratora grupe “Subotica nekad i sad” koja broji pet hiljada članova, peticiju je pokrenuo kada je čuo da je u planu uređenje centra grada u koji spada i uređenje Drapšinove ulice, koje podrazumeva i rušenje zgrada. Stajićeva pretpostavka jeste i da je u planu izgradnja novih zgrada, za koje smatra da im u ulici staroj skoro 200 godina, tu nije mesto.

Aleksandar Prodanov, koji živi u ulici Petra Drapšina dve ipo godine, smatra da je ulica dosta zapuštena i da joj je obnova potrebna, isto tako, nije protiv izgradnje jer će se kako kaže, graditi dvospratnice. Ono što mu najviše smeta jeste nekadašnje Hajzlerovo kupatilo, koje je srušeno pre nekoliko godina i sada je samo zapušteni plac.

Pored ulice Petra Drapšina, ovom peticijom obuhvaćena je i Bledska ulica, rekao je Stajić. Peticiju je prosledio lokalnoj samoupravi, a podneo je i primedbu na detaljan Plan regulacije sekretaru Skupštine grada. Ono što se predlaže u peticiji između ostalog jeste da se ulica rekonstruiše slično Dunavskoj ulici u Novom Sadu ili Skadarskoj u Beogradu, a pre svega da se zabrani saobraćaj i parkiranje automobilima osim dostavnim vozilima i to u određeno vreme.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime