Pet škola u Subotici dobilo novac od Pokrajinske vlade za sanaciju i adaptaciju objekata

Pet škola iz Subotice dobilo je ukupno 12,2 miliona dinara od Pokrajinske vlade za investiciono održavanje. Ugovori za dodelu sredstava po konkursu za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investiciono održavanje objekata predškolskih i školskih ustanova potpisani su protekle nedelje u zgradi Pokrajinske vlade. Novac za investiciono održavanje, po ovom konkursu, dobile su škole „Sveti Sava“, „Majšanski put“, „Žarko Zrenjanin“, Muzička škola i Gimnazija „Deže Kostolanji“.

Muzička škola, po ovom konkursu, dobila je sredstva u iznosu od 1. 380 000 dinara za rekonstrukciju unutrašnje fasade. Iz škole navode da će realizacija biti završena do kraja godine.

Do kraja godine i OŠ „Sveti Sava“ zablistaće u punom sjaju, jer će biti promenjeni i prozori na južnoj strani. Za sanaciju i rekonstrukciju drvenarije na objektu ove škole Pokrajinska vlada je opredelila sredstva u iznosu od 4,2 miliona.

Za zamenu stolarije navac su dobile još dve škole, odnosno OŠ „Majšanski put“ i OiSŠ „Žarko Zrenjanin“. Za rekonstrukciju unutrašnjih instalacija video nadzora Gimnazija „Deže Kostolanji“ dobila je 645 hiljada.