Пензионери снабдевени пакетима помоћи

Народна скупштина Србије укинула је ванредно стање и тиме смо се вратили у нормалан живот, али то не значи да неке мере уведене током борбе са коронавирусом неће остати на снази. Апелујем, зато, на наше суграђане да се и даље придржавају мера које је Влада прописала, а које су још увек на снази, јер вирус није ишчезао – рекао је Богдан Лабан, градоначелник Суботице, у обраћању јавности поводом укидања ванредног стања. У таквој ситуацији, подвукао је, потребно је да будемо дисциплинованији него што смо икад били и да у свим контактима држимо одређену дистанцу, носимо маске и рукавице. Брига о нашим наjстаријима и даље је примарна, јер су управо они најрањивија категорија. Упитан да ли су пензионери који имају нижа примања добили обећану помоћ града, он је нагласио: – Окончали смо поделу пакета и снабдели близу 15.000 наших најстаријих суграђана односно пензионера чија су примања испод 30.000 динара. Пакети су садржали основне животне намирнице и подељени су преко волонтера по Месним заједницама, на кућне адресе нашим пензионерима. Са близу 2.000 пакета снабдели смо и најугроженије, односно најсиромашније породице. – Подељено је, такође, око 30.000 литара натријум-хипохлорита за дезинфекцију површина како нашим грађанима, тако и образовним установама и установама културе, институцијама и јавним предузећима. Преко 10.000 маски и око 5.000 пари рукавица поделили смо нашим грађанима који су нам се обратили за помоћ – прецизирао је градоначелник Суботице.Установе социјалне заштите, приватне геронтолошке центре и Удружења грађана у области социјалне заштите Град је, такође, снабдео заштитним
 маскама и средствима за дезинфекцију, упоредо радећи на свакодневној и појачаној дезинфекцији јавних површина, посебно оних најфреквентнијих и оних у околини здравствених установа у установа у којима бораве стари.Сигуран у намери да се у пуној мери настави са мерама на заштити здравља наших суграђана у наредном периоду, он је подсетио да ће то бити дуготрајан задатак без обзира на чињеницу да се морамо окренути послу, подизању привреде и наставку развојне политике коју Суботица води. -Брига о заштити здравственог стања својих суграђана биће један сегмент сталног задатка у настојањима да живот Суботичана учинимо што квалитетнијим- напомиње Лабан и наглашава да победа још није проглашена. – Близу ње смо, и у овом тренутку најважније је да почнемо да радимо, уз све мере опреза, како бисмо омогућили бржи економски опоравак и раст.

1 komentar

  1. Zašto su neki penzioneri dobili pomoć-paketa neki nisu?,Moja mama na primer nije dobila,a ima manje primanje od onih koji su dobili paket.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime