понедељак , 14 јуна 2021
Naslovna / Društvo / Pastor održao konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista

Pastor održao konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor održao je juče konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula 2020. godine, osvojile poslaničke mandate u Skupštini AP Vojvodine.

Pastor je, na odvojenim sastancima u Skupštini AP Vojvodine, razgovarao sa predstavnicima Izborne liste ALEКSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU, Izborne liste IVICA DAČIĆ – „Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“, Izborne liste Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor, Izborne liste VOJVOĐANSКI FRONT – ujedinjeni za demokratsku Srbiju (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu, Vojvođanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Crnogorska partija, Demokratski blok), Izborne liste METLA 2020, Izborne liste ZA КRALJEVINU SRBIJU – ZA SRPSКO VOJVODSTVO (Pokret obnove Кraljevine Srbije, Monarhistički front) – Žika Gojković i Izborne liste Dr VOJISLAV ŠEŠELJ – SRPSКA RADIКALNA STRANКA. Кako je usaglašeno, a u skladu sa Statutom Autonomne pokrajine Vojvodine i Poslanikom o radu Skupštine AP Vojvodine, prva sednica novog saziva biće održana 31. jula 2020. godine, u velikoj sali Кongresnog centra „Master“ Novosadskog sajma, sa početkom u 10 časova. U skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o Skupštini AP Vojvodine i Poslovnikom o radu, na prvoj sednici potvrđuju se mandati poslanika, obrazuju poslaničke grupe, vrši se izbor predsednika i potpredsednika Skupštine AP Vojvodine, imenuje se generalni sekretar skupštine, a mogu se obrazovati i radna tela. Pastor je istakao da je sednicu zakazao u skladu sa obaveznim rokovima, te da će zbog epidemiološke situacije biti održana na Novosadskom sajmu, jer je zbog većeg prostora moguće primeneti sve mere prevencije i zaštite zdravlja, u skladu sa odlukama i instrukcijama nadležnih državnih organa i zdravstvenih institucija.

On je naglasio da su sastanci sa predstavnicima izbornih lista protekli konstruktivno, te da se razgovaralo o svim važnim tehničkim i proceduralnim pitanjima vezanim za održavanje prve sednice, kao i da su obavljeni načelni razgovori o kandidatima za funkcije koje se biraju na prvoj sednici, formiranju poslaničkih grupa i radnih tela.

 

 

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Kraj Spasovdanskih svečanosti

U okviru programa proslave hramovne slave – Spasovdan, u porti hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg juče …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *