четвртак , 18 августа 2022
Naslovna / Ekonomija / Panel diskusija sa ciljem upoznavanje privrednika o uslovima dodele bespovratnih sredstava

Panel diskusija sa ciljem upoznavanje privrednika o uslovima dodele bespovratnih sredstava

Regionalna razvojna agencija PANONREG Subotica i Udruženje poslodavaca grada Subotica organizovali su panel diskusiju čiji je cilj bio upoznavanje privrednika o uslovima dodele bespovratnih sredstava preko Republičkog razvojnog fonda Srbije.

Glavne teme sastanka su bile javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte, davanje informacija za korisnike o sprovođenju programa i siva ekonomija.

Konkurs koji je pokrenula Vlada Srbije preko Ministarstva privrede i Republičkog fonda za razvoj traje do 30.06.2017.godine. Zadatak konkursa jeste pružanje podsticaja preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima. Prema pravilima 20% sredstava je bespovratno, za preduzetnike minimalan iznos kredita iznosi 350.000-700.000dinara uz rok vraćanja 7 godina dok je za mala i srednja preduzeća taj iznos od 2 do 50 miliona dinara uz rok vraćanja do 10 godina.

Ministarstvo privrede ima za cilj pospešenje proizvodnje, a sredstva po ovom programu mogu ostvariti skoro sva mala i srednja preduzeća koja ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na bespovratna sredstva u skladu sa propisima. Predstavnici Udruženja poslodavaca grada Subotice zadovoljni su postignutim uspesima i ostvarenom saradnjom.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Mirović: Privrednicima za kupovinu nove opreme 239 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.