понедељак , 14 јуна 2021
Naslovna / Društvo / Palić i ove godine omiljena turistička destinacija

Palić i ove godine omiljena turistička destinacija

Palić je i ove godine godine bio jedna od omiljenih turističkih destinacija za prvomajske praznike. Prema podacima “Park Palića” približno osam hiljada posetilaca svoje praznično slobodno vreme provelo je upravo na Paliću, a smeštajni kapaciteti bili su popunjeni od 90 do 95 odsto.

Kada je reč o samim aktivnostima na Paliću, iako je nije bilo organizovanog prvomajskog uranka, to nije sprečilo hiljade turista i posetilaca da svoje vreme provedu na ovoj turističkoj destinaciji. Prema rečima direktora Turističke organizacije grada Aleksandra Medakovića, prosek rezervisanih noćenja bio je između četiti i pet dana, što znači da su turisti tu boravili i nakon 1. i 2. maja.

Isto tako, Zoo vrt se našao na vrhu liste posetilaca, a ništa manje nisu bili posećeni kafići i restorani koji se nalaze na Paliću, ali i u gradu čiji su kapaciteti bili gotovo popunjeni. Takođe, svi zainsteresovani imali su prilike da odu na besplatne pešačke ture u organizaciji Turističke organizacije grada.

Iako je u prethodnih mesec dana primetan veći broj stranih turista i to iz Rusije, Mađarske i Hrvatske, očekivanja Turističke organizacije grada jesu da će predstojeća turistička sezona biti obeležena pre svega dolaskom domaćim turista.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

„Pospešivanje ekonomskog razvoja kroz podizanje kapaciteta aktera razvoja na severu Vojvodine“

U okviru projekta pod nazivom „Pospešivanje ekonomskog razvoja kroz podizanje kapaciteta aktera razvoja na severu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *