Paket pomoći za ugostitelje stiže od lokalne samouprave

Povodom Zahteva Udruženja ugostiteljskih radnika da se sagledaju mogućnosti za neki vid pomoći, rukovodstvo Grada preduzelo je prve korake u pružanju olakšica i prevazilaženju teške situacije u kojoj su se našli ugostitelji. Prvi paket mera za mart mesec već je na snazi, dok se usvajanje ostalih mera očekuje na prvoj sednici Gradskog veća.

Cilj lokalne samouprave jeste da pomogne i olakša rad ugostiteljima uz samo jedan uslov, a to je da svi zaposleni ostanu na svojim radnim mestima. Prema rečima gradonačelnika Stevana Bakića, Gradsko veće grada Subotice na sednici održanoj 31. marta, donelo je odluku o prvom paketu mera.

Takođe, lokalna samouprava dogovorila je naredni paket pomoći sa predstavnicima ugostitelja koji će zvanično biti donet već na narednoj sednici Gradskog veća.

Pored ugostitelja ovaj paket mera koji je spremila lokalna samouprava obuhvata sve delatnosti koje su imale zabranu rada prema odredbama kriznog štaba. Isto tako, navedene olakšice obuhvataju i ugostitelje sa teritorije Palića.

Kako se određeni broj poslovnih prostora nalazi u zaštićenom jezgru Grada, shodno odredbama zakona o javnoj svojini, stručna služba Gradske uprave uputiće obaveštenje Republičkoj direkciji za imovinu uz molbu da se sagleda mogućnost za jednako postupanje i prema zakupcima u javnoj svojini.

Prethodni članak
Sledeći članak