понедељак , 3 октобра 2022
Naslovna / Društvo / Pad broja obolelih

Pad broja obolelih

I u Respiratornoj ambulanti Opšte bolnice beleži se pad broja obolelih od infekcije kovid-19 u odnosu na preiod od pre mesec dana. U prve dve nedelje septembra 10 kovid pozitivnih pacijenata upućeno je na lečenje u Kovid bolnicu “Mišeluk”, a trenutno dva pacijenta čekaju rezultate PCR testa i nalaze se u tzv. “narandžastoj zoni” ove zdravstvene ustanove.

U odnosu na period od pre 30 dana situacija sa brojem obolelih od infekcije kovid-19 je povoljnija u Opštoj bolnici Subotica. Iz ove zdravstvene ustanove ističu da je mnogo manji pritisak na njihovu Respiratornu ambulantu gde je u periodu od 1-14. septembra pregledano 214 pacijenata, a kod njih 28 virus je potvrđen u Bolnici.

Kliničke slike sa kojima se pacijenti javljaju lekarima i dalje su blage, a virus podjednako napada sve uzrasne grupe.

U periodu od 1. avgusta do danas u subotičkoj Opštoj bolnici je hospitalizovano 5 trudnica odnosno porodilja, dok je na Odeljenju pedijatrije u istom periodu na bolničkom lečenju bilo 17 kovid pozitivnih pacijenata koji su u ovoj zdravtsvenoj ustanovi i završili lečenje. U “narandžastoj zoni” Bolnice trenutno se nalaze dva pacijenta koji čekaju rezultate PCR testa.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

181. godišnjica postojanja bolnice

U Opštoj bolnici u subotu je obeležena 181. godišnjica postojanja ove zdravstvene ustanove. Na svečanosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.