Ozbiljno se radi na rešavanju velikih ekoloških problema

Ozbiljno se radi na pronalsku rešenja za velike ekološke probleme u Subotici, poručuju stručnjaci, dodaju i da je lokalna samouprava odgovorno pristupa rešavanju ekoloških problema kojih ima i koji su velikih razmera, te se ne mogu rešiti preko noći.

Mladi sugrađani, sa kojima smo razgovarali, istakli su da ekoloških problema ima, ali da su oni rešivi. Navode da su za veliki broj ekoloških problema odgovorni nesavesni građani, međutim ima i onih koji zahtevaju sistemska i dugotrajna rešenja. Takođe, građani su najoptimističniji po pitanju izgradnje Regionalne deponije, te smatraju da će njenim radom veliki ekološki problemi biti rešeni, ili makar ublaženi.

Da je u Subotici ostvaren pomak u rešavanju velikih ekoloških problema, svedoči i činjenica da je ove godine, po prvi put, odbijena jedna studija o proceni uticaja na životnu sredinu. U pitanju je skladište i plato za tretman metalnog i plastičnog otpada, a nosilac projekta je Eco metal logistik Kelebija.

Iz Udružđenja „TERRA S“ podsećaju da, pored toga što je lokalna samouprava ozbiljno uzela u razmatranje problem Dado metala, u ovoj godini, očekuje se i početak rada Regionalne deponije, čiji probni rad je najavljen za kraj godine, a rešava se i problem azila za pse.

Prethodni članak
Sledeći članak