Ovogodišnji cilj rotarijanaca širom sveta da svaki član zasadi po jedno drvo

 

Novoizabrani predsednik Rotari Internacional kluba, Jan Rajzli, sastao se sa predstavnicima Rotari kluba Subotica i Palić kako bi se upoznao sa njihovim dosadašnjim radom. Ovogodišnji moto je ,,Rotari menjaju živote ljudi na bolje“, a zadatak svakog rotarijanca za ovu godinu je da u toku godine zasadi po jedno drvo. Predstavnici Rotari kluba Subotica i Palić prikazali su Rotari Aleju koja predstavlja deo ostvarenog zadatka.

Predsednik internacionalne Rotari organizacije, Jan Rajzli, je nedavno stupio na funkciju i prvi put je posetio Palić kako bi se upoznao sa radom, planom i programom Rotari klubova. Prema njegovim rečima na svetu postoji 1.2 miliona rotarijanaca, a cilj za ovu godinu je da svaki član rotari kluba širom sveta zasadi po jedno drvo.

Prema rečima guvernera distrikta 2483, Branislava Ranđelovića, pored rada na zaštiti životne sredine ova godina biće posvećena radu sa mladima, studentima i radu u sveri obrazovanja. U Srbiji postoji ukupno 65 Rotari klubova i 1200 rotarijanaca koji iza sebe imaju brojne humanitarne akcije napominje guverner.

Rotari klub Palić postoji od 2004.godine, a ima oko petnaestak članova, učlanjenje novih članova je jedan od zadataka u toku ove godine, ističe predsednik kluba Toni Bedalov. On napominje da su ponosni što imaju priliku da prezentuju Rotari Aleju koje predstavlja ostvarenje ovogodišnjeg zadatka.

Rotari klub u Subotici je jedan od najbrojnijih i najaktivnijih, ovaj klub je drugi po veličini u distriktu 2483, a prema rečima predsednika Šandora Kelera za 19 godina rada, koliko je prošlo od reosnovanja, klub se ponosi ostvarenim mnogobrojnim humanitarnim akcijama.

 

Rotari klub Palić će do kraja godine sprovesti dve akcije, akciju stipendiranja četvoro studenata i novogodišnju akciju dodele paketića, a sredstva za to su već prikupljena na humanitarnoj akciji organizovanoj na Paliću u toku Urbanovih dana.