Ovogodišnja „Vojvođanska zlatna rukavica“ protzekla je u znaku mladih boksera Indije

Ovogodišnja „Vojvođanska zlatna rukavica“ protzekla je u znaku mladih boksera Indije

Našem gradu sportova pripala je čast da, zajedno sa Boks klubom „Spartak“, bude domaćin i organizator ovogodišnjeg 36. izdanja „Vojvođanske zlatne rukavice“ za juniore i sedmog izdanja za juniorke.

Tokom pet takmičarskih dana ljubitelji plemenite veštine, u Hali sportova, mogli su da uživaju u 130 interesantnih borbi u obe konkurencije, a za laskavi epitet pobednika konkurisalo je ukupno 149 takmičara iz 22 države sa tri kontinenta.

Na protekloj „Vojvođanskoj zlatnoj rukavici“ nije bilo boksera „Spartaka“, a čast naše zemlje branilo je deset reprezentativaca, koji su se nadmetali u osam težinskih kategorija

Izjava – Dušan Banjeglav, sekretar BK „Spartak“ i delegat BSV i BSS

U izuzetno jakoj konkurencij, bokseri Srbije, koje uskoro očekuje učešče na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj, okitili su se sa pet medalja.

Zlatno odličje pripalo je Slobodanu Jovanoviću, za srebro se izborio Rade Joksimović, dok su bronzani bili: Nenad Vranković, Nikola Lazarević i Filip Džinić. U konkurenciji juniorki na vicešampionskoj poziciji našla se najbolja srpska bokserka Dajana Grmuša, koja je, još jedanput, potvrdila svoj raskošni talenat.

U ekipnoj konkurenciji mlada bokserska reprezentacija naše zemlje, predvođena selektorom Milanom Piperskim, podelila je visoko treće mesto sa odgovarajućom selekcijom Rusije, a laskavi epitet za najboljeg domaćeg takmičara pripao je Radetu Joksimoviću, koji je, zajedno sa Sing Šagolšemom Barunom iz Indije, nagrađen i priznanjem za najborbeniji par.

Najvrednije priznanje „Vojvođanske zlatne rukavice osvojio je mladi reprezentativac Tajlanda, Banafon Panon, dok je kod juniorki ta nagrada otišla u ruke Indijki Laliti.