Ovogodišnja takmičarska sezona za hokejaše „Spartaka“, i zvanično, se završava u nedelju.

Ovogodišnja takmičarska sezona za hokejaše „Spartaka“, i zvanično, se završava u nedelju.

U poslednjih šest godina, u Subotici se, pored hokeja na ledu, igra i takozvani inlajn hokej na rolerima. To su dva vrlo slična sporta, koji se, baš zbog toga, neretko nazivaju sestrinskim sportovima.

Za razliku od onog klasičnog hokeja na ledu, hokej na rolerima ima prednost što se može igrati i leti, kao i na različitim neklizajućim površinama, pa klubovi koji nemaju pokriveno klizalište ne moraju da putuju u druge gradove ili države, gde taj infrastrukturni problem ne postoji, tako da se ovaj sport može nesmetano trenirati tokom cele godine i u našem gradu.

Do zvaničnog završetka ovogodišnje takmičarske sezone hokejašima „Spartaka“ preostalo je da odigraju još jedan tradicionalni međunarodni turnir za seniore, koji će se, već narednog vikenda, organizovati u Kiškorošu. Svoje učešće na tom takmičenju potvrdile su i mađarske ekipe koje u svojim sastavima imaju igrače koji nastupaju za reprezentaciju te zemlje, koja se nalazi u prvoj Diviziji svetskog hokeja. Biće to odlična prilika za seniore „Spartaka“ da, nakon osvajanja drugog mesta u Prvenstvu Srbije u inlajn hokeju, ukrste palice sa nekim od najboljih igrača u regionu. Pored prvotimaca, i mlađe kategorije Subotičana mogu se pohvaliti da, po ostvarenim rezultatima, ni malo ne zaostaju za svojim vršnjacima iz okruženja, koji imaju daleko bolje uslove za rad.