Ovog leta najtraženije destinacije za odmor su Grčka i Tunis

Subotičani će i ovog leta najviše letovati u Grčkoj, dok je od destinacija na koje se putuje avionom najveće interesovanje za Tunis koji nije menjao cene u odnosu na prethodnu letnju sezonu.

U turističkoj agenciji ističu da je interesovanje Subotičana za letovanje ove godine premašilo i ono iz 2019. kada je zabeležena rekordna potražnja. Najpopularnija destinacija i ove godine je Grčka u kojoj će veliki broj Subotičana provesti svoj letnji odmor. Cene aranžmana koje obuhvataju prevoz iz Subotice i smeštaj kreću se u zavisnosti od regije i datuma polaska, u rasponu od 120- 350 eura po osobi. Najjeftiniji su aranžmani u pred i postsezoni i to u Olimpskoj regiji.

Od udaljenijih destinacija na koje se putuje avionom najviše se traži Tunis za koji turistički radnici kažu da nije menjao cene aranžmana u odnosu na prošlu godinu. U odnosu na druge udaljenije destinacije, Tunis ima najpovoljnije aranžmane koji obuhvataju prevoz avionom, smeštaj i hranu kao i ležaljke na plaži.

Najpovoljnije cene letovanja su upravo u pred i postsezoni, odnosno u maju i septembru kada se u Grčkoj može letovati za svega 120 evra po osobi, a cena obuhvata prevoz i smeštaj.