Ove školske godine preko pet i po hiljada učenika učestvovaće u školskim sportskim takmičenjima u Subotici

Do završetka trećeg kvartala tekuće nastavne godine preostalo je još samo dva dana, a u dosadašnjem toku školskih sportskih takmičenja, postignutim rezultatima i velikim brojem učesnika, posebno su se se izdvojile Osnovna škola „Majšanski put“ i Srednja ekonomska škola „Bosa Milićević“.

Ovdašnji đaci najveće interesovanje pokazali su za nadmetanja u futsalu u muškoj i ženskoj konkurenciji, a evidentno je da sa ekspanzijom košarke u našem gradu ovaj sport postaje sve popularniji među mladim Subotičanima.

Do 23. juna, kada će se završiti ovogodišnje nastavna godina, pored obaveznih sportskih takmičenja, učenike subotičkih škola očekuju još nadmetanje u atletici i „Male olimpijske igre“, koje će se, zbog velikog broja učesnika, održati u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“.

Osim toga, za učenike osnovne škole organizovaće se nova edukativna akcija „Igraj i navijaj fer“, a neće izostati ni „Atletski petoboj“ za đake četvrtog razreda, kao ni „Liga SU šampiona“ u: futsalu, košarci, odbojci i rukometu.