Ove godine biće upisano 4286. dece u vrtiće PU „Naša radost“

Čim Gradsko veće bude odobrilo predlog PU „Naša radost“ o broju dece koja će od septembra pohađati ovu ustanovu, biće objavljen spisak dece koja su ostvarila pravo da pohađaju vrtiće. Kako najavljuju iz „Naše radosti“ ove godine biće upisano 4286-oro dece, a proširuju se kapaciteti ove ustanove za 4 jaslene grupe. Budući da u obavezan predškolski pripremni program nisu prijavljena sva deca rođena 2012. i 2013. godine, PU „Naša radost“ će u avgustu ponoviti konkurs za prijem ove dece.

 

PU „Naša radost“ uputila je na usvajanje predlog o povećanju broja dece koja bi od septembra trebala da pohađaju vrtiće ove ustanove. Čim Gradsko veće usvoji predlog biće objavljen spisak mališana koji su ostvarili pravo da pohađaju neki od vrtića „Naše radosti“. Iz ove ustanove najavljuju da će ove godine biti upisano 4286 dece, što je 10% više dece u odnosu na 2015. godinu. Ove godine više dece će biti primljeno u jaslenim grupama u Aleksandrovu gde se kapacitet proširuje za dve jaslene grupe i po jedna u Tavankutu i Keru.

 

Od 27.-31. avgusta biće ponovljen konkurs za upis dece rođene 2012. i 2013. godine koja su obavezna da pšohađaju pripremni predškolski program. Naime od 1000 dece koja su po evidenciji dužna da pohađaju ovaj program, nije prijavljeno nešto više od 100 mališana. Iz PU „Naša radost“ pozivaju roditelje da iskoriste drugi konkursni rok kako ne bi snosili zakonske posledice.

 

Onog trenutka kada bude objavljen spisak dece koja su primljena u vrtiće „Naše radosti“, iz ove ustanove će ponuditi roditeljima koji budu na listi čekanja, odnosno oni koji su konkurisali ali nisu uspeli da dobiju mesto u vrtiću u neposrednoj blizini, da svoje dete upišu u udaljeniji vrtić jer kako kažu ima mesta u vrtićima koji nisu u gusto naseljenim zonama.