Otvorena vrata u Gimnaziji

Gimnazijsko obrazovanje omogućava učenicima sticanje širokog i ošteg znanja, ali i sticanje radnih navika koje su neophodne za dalje školovanje, poručuju iz Gimnazije „Svetozar Marković“. U subotu su vrata ove ustanove bila otvorena za sve učenike završnih razreda, oni su imali priliku da se upoznaju sa celokupnim tokom školovanja u Gimaziji.

Sticanje radnih navika, kao i prohodnost na sve fakultete osnovni su razlozi zbog kojih su se gimnazijalci odlučili za upis ove škole. Oni navode i da su veoma zadovoljni kvalitetom nastave, kao i profesorima koji ovu nastavu čine zanimljivom i razumljivom.

Prema podacima, koji se prikupljaju poslednjih deset godina u Gimnaziji „Svetozar Marković“ , u prseku 95% učenika Gimnazije upiše fakultet koji želi, i to u prvom krugu upisa. Iz Gimnazije poručuju da su ovi podaci najbolji pokazatelji kvaliteta nastave i nivoa znanja koje učenici stiču školovanjem u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Prema Planu upisa za školsku 2017/2018 godinu, u Gimnaziji će biti upisana 3 odeljenja na prirodno-matematičkom smeru, i to dva na srpskom i jedno odeljenje na mađarkom nastavnom jeziku. Na društvenom smeru biće upisana četiri odeljenja na srpskom i jedno odeljenje na mađarkom jeziku, dok će na hrvatskom nastavnom jeziku biti upisano jedno odeljenje opšteg smera.