Otvorena vrata Osnovne škole ,, J.J.Zmaj“

 

U prostorijama Osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj“ održana su otvorena vrata, tradicionalna manifestacija koja se organizuje svake godine pred početak zvaničnog upisa učenika u prvi razred. Cilj manifestacije jeste upoznavanje roditelja i budućih đaka prvaka sa sistemom rada škole i budućim učiteljicama.

Budući prvaci željno očekuju upis u školu, otkrili su nam da im se dopada škola kao i da im znači što će sa drugarima iz vrtića nastaviti da se druže i u školi.

Naša sugrađanka, Ivana Babić, jedna je od odgovorinih roditelja koje smo sreli na manifestaciji otvorenih vrata. Otkriva nam da ima puno poverenje u rad kolektiva OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ i da se nakon prezentacije škole i radionica, koje su organizovane sa ciljem da se i roditelji i deca upoznaju sa radom škole i kolektivom, definitivno odlučila da ćerku Draginju upiše baš u tu školu.

Prema rečima direktorke Osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj“, Klaudije Gubić Šelken, ove godine otvorena vrata su imala veću posećenost nego prošle godine što će nadaju se u kolektivu škole uticati na veći broj upisane dece. Ove godine na srpskom jeziku u OŠ ,,J.J.Zmaj“ upisan je 61 učenik i 12 učenika na mađarskom nastavnom jeziku.

Manifestacijom otvorenih vrata najavljuje se skori početak zvaničnog upisa budućih prvaka koji će se održati u periodu od 3.aprila do 31.maja. U prvi razred u školskoj 2017/2018.godini upisuju se deca koja će do 1.septembra 2017. godine imati najmanje šest i po godina odnosno najviše sedam i po godina.