Otvorena klinika „Svjetlost“ i u Novom Sadu

Posle dve decenije uspešnog rada u regionu, vodeca oftalmološka ustanova kako po broju pacijenata tako i zaposlenih, Specijalna bolnica „Svjetlost“ dobila je i svoju novosadsku adresu. Zahvaljujuci najsavremenijoj tehnologiji i velikom iskustvu, oftalmološki tim na celu sa svetski poznatim strucnjakom, prof. dr Nikicom Gabricem, pacijentima ce u klinici „Svjetlost“ omoguciti da reše najzahtevnije probleme iz oblasti oboljenja vida.

Nakon Zagreba, gde se nalazi maticna ustanova prve privatne univerzitetske klinike, Splita, Sarajeva, Banjaluke i Budve, u Novom Sadu na adresi Bulvar oslobodenja 18 od sada je pacijentima dostupna moderna oftalmologija te pacijenti iz ovog dela Srbije više nece morati, zbog najzahtevnijih intervencija, da odlaze u velike evropske centre. Potpuno bezbedno i bezbolno, prema recima prof. Gabrica, cak 99 odsto problema u oftalmologiji moguce je rešiti za samo jedan dan.

Kvalitet zdravstvenih usluga u Klinici „Svjetlost“ garantuje 45 vrhunskih oftalmologa, sa iskustvom od 125 hiljda izvedenih intervencija iz svih oblasti oftalmologije. Uz visokoobucene kadrove i najsavremeniju, dijagnosticku i terapijsku, tehnologiju gotovo sve ocne bolesti, osim genetskih, moguce je otkloniti ili bar usporiti, što se pre deceniju nije moglo ni zamisliti.

Kao prva privatna univerzitetska klinika, Klinika „Svjetlost“ u Hrvatskoj osnovana je 1998. godine. Usluge je do sada koristilo više od 350 hiljada pacijenata. Klinika „Svjetlost“ dobitnik je brojnih priznanja poput Evropske prestižne nagrade za najbolju regionalnu bolnicu, zatim za najbolje izvedene najkompleksnije zahvate uživo, kao i priznjanja za kvalitet.