недеља , 7 марта 2021
Naslovna / Društvo / Otvorena izložba dečijih radova

Otvorena izložba dečijih radova

OŠ “Jovan Mikić” bila je domaćin ovogodišnje likovne izložbe u okviru šestih po redu Dečijih svetosavskih dana. Na likovnom i literarnom konkursu učestvovali su đaci osnovnih škola, od prvog do osmog razreda. Ukupno je učestvovalo oko 160 likovnih radova i 70 litrarnih, a najbolje radove nagradio je stručni žiri.

Učenice koje su osvojile nagrade na likovnom i literarnom konkursu: Doris Tekenješ iz OŠ “Sečenji Ištvan”, Sofija Gajić iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” i Teodora Ćojder iz OŠ “Jovan Mikić”, kažu da im je ovaj konkurs bio zanimljivo iskustvo, rado bi se prijavile i sledeće godine, a isto to preporučuju i svojim vršnjacima.

OŠ “Jovan Mikić” je svake godine bila domaćin literarnog i likovnog konkursa. Ove godine po broju radova koji su učestvovali, može se reći da su sve osnovne škole bile uključene. Stručni žiri, proglasilo je najbolje radove i time nagradio učenički trud. Teme ovogodišnjeg konkursa su bile svetosavske: loza Nemanjića, Sveti Sava i njegovo delo, rekla je Marija Milodanović, direktorka OŠ “Jovan Mikić”

Iz škole poručuju da su veoma ponosni što su domaćini i što se broj škola koje učestvuju, a samim tim i broj đaka svake godine povećavaju. Nagrade za najbolje radove obezbedilo je sveštenstvo Hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prodavci na subotičkom Buvljaku čekaju povratak kupaca iz Mađarske

Boro Brešćanski već 31 godinu prodaje voće i povrće na subotičkom “Buvljaku”. Kako kaže, nikada …

Jedan komentar

  1. Bravo Sofija !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *