Otvorena fabrika PlastikCam East

Svečanim presecanjem vrpce u rad je puštena fabrika PlastikCam East, koja je najmlađi član grupe „Caminada“, preduzeća koje se više od pola veka bavi proizvodnjom komponenti od plastike. Noovootvorena fabrika, koja posluje u industrijskoj zoni Mali Bajmok, je prva investicija kompanije „Caminada“ van granica Italije.

Iz rukovodstva kompanije navode da su se odlučili da fabriku otvore u Subotici upravo zbog toga što se ovaj grad već pokazao kao pogodno tle za italijanske kompanije, te napominju da je industrijska zona Mali Bajmok jedna od najuspešnijih privrednih zona u Srbiji. U fabrici trenutnutno radi 26 zaposlenih, a plan da se taj broj do kraja godine duplira.

Lokalna samouprava je uspela da preoblikuje lokalne birokratske procedure u efikasnu administraciju, a rezultat takvog pristupa je upravo saradnja sa kompanijom „Caminada“, poručio je načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković.

Pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić podsetio je da italijanske kompanije izuzetno dobro posluju u Vojvodini. Preko 65 kompanija uložilo je blizu milijardu evra u prethodnom periodu, a toj porodici sada se priključila i fabrika PlastikCam East. Pokrajinski sekretar Bijelić podsetio je i na mere koje sprovodi Pokrajinska vlada u cilju podsticanja na otvaranje novih radnih mesta, te pozvao rukovodstvo fabrike da konkuriše.

Izgradnja objekta trajala je 6 meseci, on prostire se na površini od oko 2200 kvadrata, a u njemu su instalirane linije za brizganje plastičnih komponenti i montažu funkcionalnih sklopova.