Otvorena fabrika “Bojsen izduvni sistemi”

U prisustvu najviših državnih zvaničnika u Industrijskoj zoni je danas otvorena fabrika “Bojsen izduvni sistemi” koja zapošljava 80 radnika i predstavlja jednu od najvećih investicija koja je do sada realizovana u našoj zemlji.

Firma “Bojsen izduvni sistemi” deo je Bojsen grupe koja širom sveta na 25 lokacija zapošljava više od 5300 ljudi. Ova kompanija će u Subotici na 38.000 kvadratnih metara proizvoditi izduvne sisteme za sam vrh automobilske industrije, sa stepenom automatizacije preko 90%. Ulaganje u ovaj proizvodni pogon do kraja godine iznosiće oko 70 miliona evra, a plan je da se proizvodnja u naredne tri godine proširi, kada će firma zapošljavati više od 500 radnika.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić istakao je na otvaranju novog proizvodnog pogona kompanije „Bojsen“ da su nemački investitori sigurni investitori koji ostaju 50 i 100 godina i pružaju dodatnu stabilnost našoj zemlji. Vučić je istakao da je ova fabrika za generacije koje dolaze.

Ambasador Savezne republike Nemačke u Srbiji, NJ.E. Tomas Šib rekao je da je nova fabrika Bojsena simbol ekonomskih odnosa Nemačke i Srbije i da su nemačka preduzeća u Srbiji sve aktivnija, a da je otvaranje novog proizvodnoig pogona kompanije „Bojsen“ jedna od najvećih investicija koja je do sada realizovana u Srbiji.

Kako navode iz Bojsen grupacije, u narednoj godini je planirano da u subotičkom pogonu ostvare promet od skoro 100 miliona evra, dok su projekcije za 2023. godinu 160 miliona. Iz ove komaonije najavljuju i proširenje proizvodnog pogona na preko 100.000 m2.