Otvorena 15. Projektna nedelja u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“

Petnaesta po redu Projektna nedelja okupila je više od 220 učesnika iz 7 srednjih i 8 osnovnih škola. Organizator manifestacije je Tehnička škola „Ivan Sarić“ u saradnji sa Poslovnim inkubatorom.

U fiskulturnoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić“ više od 200 učenika prezentovalo je danas više od 110 projekata. Svoje ideje predstavili su i najmlađi i oni nešto stariji u više kategorija. Među mnoštvom ideja i projekata našli su se i pametan štap za slepe i slabovide osobe kao i solarni paneli kojima su deca dala novu namenu.

Projektna nedelja održava se po 15. put, a ove godine okupila je najviše učesnika: čak 220 đaka iz 7 srednjih i 8 osnovnih škola koji su danas prezentovali 110 projekata. Đaci su zajedno sa mentorima iz škola, ali i iz kompanija sa kojima srednje škole sarađuju u proteklom periodu radili na realizaciji projekata. Organizatori poručuju da je spona između obrazovanja i privrede jako važna te je saradnja sa Poslovnim inkubatorom na ovom projektu veoma značajna.

Manifestaciju je otvorio gradonačlenik Stevan Bakić koji je istakao da Projektna nedelja afirmiše i promoviše kreativnost i nadarenost učenika.

Projektna nedelja završava se sutra kada će biti proglašeni najbolji radovi.