Otvorena 13. po redu projektna nedjelja u Tehničkoj školi “Ivan Sarić”

U Tehničkoj školi “Ivan Sarić” otvorena je 13. po redu Projektna nedjelja, u okviru koje je prezentovano preko 40 učeničkih eksopanata. Projekte su predstavili đaci tri srednje i tri osnovne subotičke škole.
U okviru 13. Projektne nedelje svoje projekte predstavili su đaci tri srednje škole, odnosno učenici Politehničke, Hemijsko-tehnološke i Tehničke škole “Ivan Sarić”. Učenik Tehničke škole, Pavle Kostić već tri godine se školuje za tehničara mehatronike, a, kako kaže, mehatronika će biti njegov izbor i u daljem školovanju. Pavle je u sklopu Projektne nedelje predstavio industrijsku robotsku ruku sa trakom koja sortira predmete po veličini.
Osim srednjoškolaca, svoje projekte predstavili su i đaci tri osnovne subotičke škole, odnosno učenici osnovih škola “Sečenji Ištvan”, “Sveti Sava” i “Kizur Ištvan”. Katarina Sredojević, učenica 7. razreda OŠ “Kizur Ištvan” prezentovala je svoj model kućnog alarmnog sistema.
Iz Tehničke škole “Ivan Sarić” navode da su ponosni na činjenicu da se Projektna nedelja održava punih 13 godina i dodaju da im je cilj da naredne godine okupe još veći broj učenika.
Ovu manifestaciju podržala je lokalna samouprava, kao i Poslovni inkubator, kao jedan od sponzora. Sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović navela je da je Projektna nedjelja sjajna prilika da učenici predstave rezultate sopstvenog truda.
Nakon izložbe eksponata, stručna komisija je ocenila radove, a dodela nagrada i zahvalnica, te prezentovanje najuspešnijih radova biće održano sutra.