Otvoren vašar cveća i bašte

U organizaciji Udruženja seljaka Subotice otvorena je šesta po redu regionalna izložba i vašar cveća i bašte ,,Garden flora“. Četvorodnevni sajam cveća održava se na šetalištu kod Plave fontane, a poseticoci će do 29.aprila u intervalu od 8 do 20 časova moći da uživaju u bogatoj pondi cveća, sadnica sezonskog i saksijskog cveća.

Cvetnu ulicu ispunjava ponuda cveća i baštenskog materijala 28 izlagača iz okoline našeg grada, a među njima cveće izlaže i Šandor Berta izlagač iz Bačkih Vinograda koji se već 15 godina bavi uzgajanjem i prodajom cveća. Prema njegovim rečima položaj proizvođača cveća u našoj državi je težak jer su cene ostale iste kao predhodnih godina, a potreban ulog sredstava za gajenje cveća se svake godine povećava.

Prema rečima organizatora na četvorodnevnom sajmu cveća izlagači su uglavnom iz okoline Subotice, a posetiocima nude sadnice iz čitavog regiona, kvalitetne jednogodišnje i zimzelene sadnice i razne vrste ukrasnih saksija. Iako proizvodnja cveća spada u najlepšu granu poljoprivrede iziskuje mnogo ulaganja u potrebnu opremu za proizvodnju.

Šestim sajmom cveća, Udruženje seljaka Subotice ove godine slavi 15 godina rada.