Otvoren renoviran gerontološki klub „Centar 1“

Od ponedeljka će više od 4000 članova gerontološkog kluba “Centar 1” ponovo moći da se okupljaju u prostorijama svog kluba. Svečano otvaranje ovog kompletno renoviranog gerontološkog kluba upriličeno je danas, a ujedno je obeležena i 41. godina postojanja i rada Gerontološkog centra Subotica.

Radovi na renoviraju prostorija gerontološkog kluba “Centar 1” u ulici Petra Drapšina u centru grada trajali su 6 meseci. Renoviranje ovog kluba koštalo je oko 140.000 evra, a realizovano je kroz IPA projekat sa Hrvatskom čija je ukupna vrednost oko 500.000 eura.

Govoreći o tome koliko grad Subotica ulaže u ustanove socijalne zaštite, član GV zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović podsetio je da je Subotica iz budžeta za ovu godinu za Gerontološki centar opredelila 48,3 miliona dinara.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, Predrag Radović istakao je da je Pokrajinska vlada u subotički Gerontološki centar u prethodne 3 godine uložila oko 43 miliona dinara.

Kako je najavio direktor Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević uskoro bi trebalo da počnu radovi na rekonstrukciji Gerontološkog doma na Karađorđevom putu kao i radovi na renoviranju gerontološkog kluba “Centar 2”.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime