Otvoren punkt Narodne kuhinje u MZ „Palić“

Punkt za podelu toplih obroka Narodne kuhinje gradske organizacije Crveni krst u MZ “Palić”, otvorio je vrata svojim korisnicima. Finalni radovi na renoviranju ovog punkta privode se kraju, a lokalna samouprava je u sanaciju ovog punkta uložila preko 600.000 dinara.

Korisnik Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotica, Marko Sedlak, stanovnik je MZ “Palić”, te na ovaj punkt svakoga dana dolazi po svoje obroke koji mu kako kaže, mnogo znače.

Kako objašnjava sekretar gradske organizacije Crveni krst, njihova inicijativa da se punkt u MZ “Palić” sanira, naišla je na razumevanje kod predstavnika lokalne samouprave, koji su obezbedili sredstva za renoviranje. Sada su na punktu, ispunjeni minimalni tehnički i sanitarno higijenski uslovi za podelu hrane, što do sada nije bio slučaj.

Grad Subotica je u budžetu za 2021. godinu obezbedila 32 miliona dinara za program Narodne kuhinje, koji trenutno broji 1.200 korisnika, a koji se realizuje u saradnji sa gradskom organizacijom Crvenog krsta. Većina radova na punktu je završena, a najviše vremena je oduzeo rad na zameni kanalizacione mreže.

Prema rečima Ilije Đukanovića, na inicijativu Crvenog krsta Subotica i MZ “Bajnat”, u narednom periodu u planu je otvaranje novog punkta za korisnike Narodne kuhinje koji žive u tom delu grada.