уторак , 13 априла 2021
Naslovna / Ekonomija / Otvoren novoizgrađen logističko-carinski terminal

Otvoren novoizgrađen logističko-carinski terminal

U našem gradu je počeo sa radom novoizgrađeni logističko-carinski terminal na periferiji Aleksandrova, koji se prostire na 30.000 m2. Početkom rada ovog terminala završen je proces izmeštanja teretnog saobraćaja iz centra grada.

Kompanija “Terminal Su” je iz sopstvenih sredstava finasirala izgradnju logističko-carinskog terminala na Bikovačkom putu. Terminal je izgrađen za 117 dana, a od 1.aprila svi procesi carinjenja u Subotici su prebačeni u ovaj objekat koji se prostire na 30.000 m2.

Kako objašnjava direktor kompanije “Terminal Su”, Dejan Petrović, motiv za izgradnju ovog objekta bilo je prvenstveno unapređenje života u lokalnoj zajednici, po pitanju bezbednosti, zdravlja, ali i efikasnosti u radu građana i pravnih lica u Subotici. U objektu, ukupne površine 2000 m2 na jednom mestu nalaze se: špedicije, carina, sanitarna inspekcija, ali i restoran otvorenog tipa. Najveći deo terminala čini parking sa 300 mesta za putnička i teretna vozila.

Obilazeći novoizgrađeni carinski terminal, gradonačelnik Stevan Bakić je podsetio da je krajem 2019. godine završetkom obilaznice oko Subotice, jedan deo teretnog saobraćaja izmešten iz centra grada, dok je drugi deo morao da saobraća kroz grad zbog rešavanja određenih carinskih i špediterskih procedura. Izgradnjom ovog logističkog centra, rešen je i taj problem, rekao je gradonačelnik Bakić.

Novoizgrađeni logističko-carinski terminal nalazi se na izlasku iz grada u neposrednoj blizini Autoputa E-75, na delu petlje Subotica–Jug, na adresi Bikovački put 11a.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Inflacija u Srbiji 0,5 odsto u martu, međugodišnja 1,8 odsto

Potrošačke cene u Srbiji porasle su u martu 0,5 posto u odnosu na februar, a …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *