Otvoren novi pogon kompanije „Ametek“

U Slobodnoj zoni Mali Bajmok, u okviru kompanije “Ametek” juče je svečano otvorena poslovnica firme “Grabner instruments” koja proizvodi merne instrumente za petrohemijsku industriju.

Kompanijas “Grabner instruments” je deo “Ameteka” nekoliko godina, a ova poslovnica je poslednja od devet poslovnica koje su pokrenute u Srbiji. Grabner je austrijska kompanija koja je preselila deo proizvodnje u Srbiju.

Kako objašnjava direktor prodaje u “Grabner instruments” kompaniji, Oliver Sauer, ova firma je u Suboticu preselila proizvodnju 3 najprodavanija merna instrumenta koji se izvoze širom sveta. Po njegovim rečima, do preseljenja proizvodnje u Suboticu je došlo iz više razloga.

“Subotica je odabrana, pre svega zbog svog geografskog položaja: blizu je Evrope i lako dostupna iz Beča. Ovde su ljudi odlično obučeni, dobre su poslove prilike, a iskoristićemo i skustva “Ameteka”.

Kompanija “Grabner instruments” počela je preseljenje poizvodnje iz Austrije u Suboticu početkom ove godine. Prošle nedelje su prodate prve zalihe proizvoda proizvedene u Subotici, a u planu je preseljenje proizvodnje još instrumenata ove kompanije.

“ Početak proizvodnje još jednog našeg proizvoda u Subotici planiran je za sredinu oktobra, a nakon toga je u planu da se do kraja godine počne sa proizvodnjom još jednog proizvoda ovde i na taj način će proizvodnja glavnih proizvoda “Grabner instruments”-a biti preseljenja u Suboticu iz Austrije. “

Branko Matković, 6 godina radi u “Ameteku” i zadovoljan je uslovima rada u ovoj kompaniji. Po struci bravar, zalaganjem i vrednim radom napredovao je do koordinatora proizvodnje u “Grabner instrumentsu”.

“Grabner instruments” je vodeći svetski proizvođač instrumenata za automatsko ispitivanje nafte sa godišnjom prodajom od oko pet milijardi dolara.