Otvoren Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici

Dodelom nagrada “Mali princ” srpskoj glumici Marijani Petrović i rusko-izraelskom reditelju Viktoru Šrajmanu sinoć je u Dečjem pozorištu svečano otvoren 29. Međunarodni festival pozorišta za decu.

Nagrada za životno delo „Mali princ”, za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu, dodeljena je glumici Marijani Petrović, koja se između ostalog bavi režijom, a u okviru projekta Centra za pozorišna istraživanja „Apsart“ realizovala je 2011. i radionice „Upotreba lutke u terapeutske svrhe“. “Mali pric” dodeljen je i Viktoru Šrajmanu – ruskom i izraelskom pozorišnom reditelju, glumcu, pedagogu, kritičaru, i jednom od vodećih stručnjaka u oblasti pozorišta lutaka.

U konkurenciji za ovogodišnji festival bilo je više od stotinu predstava iz 30 zemalja, kaže selektor Festivala Zoran Đerić.

Ljubitelje teatra za najmlađe u narednim danima očekuje i bogat prateći program Festivala.

Nagrade “Mali princ” dobitnicima je uručio gradonačelnik Stevan Bakić koji je tom prilikom istakao značaj festivala.

U svečanom programu otvaranja festivala nastupili su Dečji hor „Emanuil“ iz Subotice, mladi subotički talenti Ognjen Orelj i Filip Nađ i učenici Osnovne muzičke škole sa odseka gitare, u klasi profesorke Ljiljane Ostojić.