понедељак , 14 јуна 2021
Naslovna / Društvo / Otvoren konkurs za poljoprivrednike u oblasti voća, povrća, grožđa i cveća

Otvoren konkurs za poljoprivrednike u oblasti voća, povrća, grožđa i cveća

Poljoprivrednici mogu da konkurišu do 4. juna na Javni poziv za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2021. godini. Minimalni iznos investicije je 20.000 evra.

Ovaj Javni poziv raspisalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a podrazumeva investicije i prihvatljive troškove koji se odnose na unapređenje primarne biljne proizvodnje u oblasti voća, povrća, grožđa i cveća. Pravo da apliciraju imaju fizička lica, nosioci komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, zadruge, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća.

Projekat konkurentske poljoprivrede pruža mogućnost dobijanja bespovratnih sredstava u iznosu od 50 odsto od ukupne vrednosti investicije, 40 odsto predstavlja kreditno finansiranje iz kredita sa poslovnim bankama uz 10 odsto sopstvenog učešća. Iznos investicije ne može biti manji od 20.000 eura sa PDV – om, rekla je Anica Marcikić, savetodavac u PSS.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Svetska banka ovim projektom uvode nov model finansiranja kako bi se osnažili mali i srednji poljoprivredni proizvođači i preduzeća, a unapredila poljoprivredna proizvodnja. U 2021. godini kroz ovaj projekat opredeljeno je 20 miliona eura.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

„Pospešivanje ekonomskog razvoja kroz podizanje kapaciteta aktera razvoja na severu Vojvodine“

U okviru projekta pod nazivom „Pospešivanje ekonomskog razvoja kroz podizanje kapaciteta aktera razvoja na severu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *