Otvoren klub „Zvuci srca Subotica“

Subotica je drugi grad u Srbiji koji je juče dobio jedinstveni prostor za osobe sa invaliditetom u kojem će posao naći naši sugrađani iz ove kategorije stanovništva. Otvaranje Kluba “Zvuci srca Subotica” podržali su Grad Subotica i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i siocijalna pitanja sa 7,5 miliona dinara.

Dve godine trajala je adaptacija prostora u centru grada, na adresi Vladimira Nazora broj 5, gde je juče svečano otvoren Klub “Zvuci srca Subotica” u kojem će biti zaposleno 10 osoba sa invaliditetom. Inicijator otvaranja ovog jedinstvenog prostora u našem gradu bila je predsednica GU za pomoć osobama sa autizmom “Autizam” , Suzana Skenderović koja objašnjava da je ovaj Klub otvoren za sve i da će u njemu zaposleni raditi po 4 sata služeći kafe i radeći sve ono što mogu.

Grad Subotica je obezbedio prostor u centru grada za funkcionisanje Kluba “Zvuci srca” , a lokalna samouprava je i u prethodnom periodu podržala rad Udruženja “Autizam” kroz finansiranje razlilčitih projekata. Gradonačelnik je juče prilikom otvaranja kluba istakao da je budžet Grada u ovoj godini za oblast socijalne zaštite i mere socijalne politike povećan za 13,6% u odnosu na prošlu godinu i da su za ovu oblast opredeljan sredstva u iznosu od 433,4 miliona dinara.

Otvarajući Klub, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković rekao je da u Subotici deluje 12 udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom, a da ih je u prošloj godini Ministarstvo podržalo sa oko 15 miliona dinara. U Klub “Zvuci srca Subotica” ukupno je uloženo 7,5 miliona dinara, a Subotica je njegovim otvaranjem dobila jedinstveni prostor koji pored Subotice postoji još jedino u Beogradu.

Lokalna samouprava je za aktivnosti ovog kluba iz budžeta izdvojila 350.000 dinara.