Otvoren internet park u Gerontološkom centru

U Domu “Dudova šuma” Gerontološkog centra otvoren je Internet park. Ovaj park omogućiće korisnicima gerontološkog centra, ali i svima ostalima da u svako doba imaju besplatan pristup internetu

Margita Kavas živi u Domu “Dudova šuma” već 7 godina. Pre 3 godine počela je da uči da koristi računar, a još uvek jednom nedeljno pohađa časove kako bi utvrdila svoje poznavanje korišćenja računara i interneta. Otvaranje Internet parka pozdravlja i smatra da će koristiti svim korisnicima usluga Gerontološkog centra.

Otvaranje Internet parka u Domu “Dudova šuma” omogućila je kompanija Telekom Srbija koja je donirala neophodnu opremu. Direktor Gerontološkog centra ističe da će puštanjem parka u javnu upotrebu Gerontološki centar dati svoj doprinos četvrtoj tehnološkoj revoluciji koja danas počinje i u ovoj ustanovi.

U otvaranju Internet parka u Gerontološkom centru učestvovali su i predstavnici kompanije Telekom Srbija koja je kao društveno odgovorna kompanija donirala Internet park ovoj ustanovi.

Pokrajinska Vlada je u Gerontološki centar u protekle 2 godine uložila gotovo 40 miliona dinara. Samo tokom 2018. godine ova ustanova je od Pokrajine dobila 30 miliona dinara za pospešivanje uslova boravka korisnika usluga Gerontološkog centra.

Osnivač i direktor Fondacije “Tijana Jurić” , Igor Jurić istakao je prilikom otvaranja Internet parka da je Fondacija u proteklom periodu radila na edukaciji najstarijih sugrađana o bezbednom korišćenju interneta i da je jako važno da i oni znaju na koji način treba da se zaštite od zloupotreba koje vrebaju on-line.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime