Otvoren 17. Interetno festival

U Mađarskom kulturnom centru „Nepker“, sinoć je svečano otvoren 17. Interetno festival. Ceremoniji otvaranja prethodio je defile učesnika od Plave fontane do „Nepkera“.

Zbog kiše koja je padala juče, u poslepodnevnim satima ceremonija otvaranja Interetno festivala, umesto u centru grada, održana je u Mađarskom kulturnom centru „Nepker“. Publici su se, sinoć, predstavili gosti iz dalekih zemalja, odnosno iz Kolumbije, Meksika, Paragvaja i Paname. Deo svoje tradicije i kulture prikazali su i članovi kulturno-umetničkih društava iz Jakutije, Tatarstana i Rusije, potom gosti iz susedne Mađarske, a predstavili su se i članovi šest kulturno-umetničkih društava iz Srbije.

Sedamnaesti Interetno festival svečano je otvorio predsednik Nacionalne sekcije Međunarodne organizacije folklornih festivala, Dragan Đorđević, koji je istakao da je Interetno jedan od najvećih i najznačajnih festivala ovog tipa u Srbiji.

Dobrodošlicu gostima, ispred lokalne samouprave, poželeo je zamenik predsednika Skupštine grada, Veljko Vojnić. On je poručio da Subotica zaslužuje festival poput ovog, ali i da ovakav festival zaslužuje Suboticu. Interetno festival će trajati do nedelje.