Otvoren 12. zimski vašar „Winterfest“

Dvanaesti tradicionalni zimski vašar „Winterfest“, koji se održava u organizaciji JKP “Subotičke pijace”, otvoren je juče u centru Subotice. Gotovo 60 izlagača iz gradova širom Srbije, ali i regiona, predstaviće svoju bogatu ponudu sve do januara.

Otvaranjem još jednog zimskog vašara “Winterfest” u naš grad je stigao i duh praznične atmosfere. Tadicionalne drvene kućiće, ispunjene bogatim sadržajima kao I svake godine do sada, od kulinarskih specijaliteta, božićnih kolača i bombona, umetničkih predmeta, raznih rukotvorina, suvenira i proizvoda starih zanata, doneli su novogodišnju i božićnu čaroliju. Hladno vreme nije sprečilo Subotičane ali i goste iz drugih gradova da prošetaju kroz vašar i popiju čašu kuvanog vina.

Jedan od izlagača na “Winterfestu” je i naš sugrađanin Mirko Prćić. Njegova radionica sertifikovana je za umetničke i stare zanate, a u ponudi imaju proizvode od drveta, ukrasne kutije, suvenire i novogodišnje kugle koje su ručno izrađene. Kako kaže, ovim poslom se porodično bave već deceniju.

Na ovogodišnjem 12. “Winterfestu” svoju ponudu će predstaviti 59 izlagača, kažu organizatori.

Na vašaru je postavljen i paviljon za dobrovoljne donacije, na kojem je prošle godine prikupljeno nešto više od 120.000 hiljada dinara. Ove godine novac će biti uplaćen na račun Crvenog krsta Subotice.

Winterfest” je otvorio Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede.

Tradicionalni zimski vašar krasiće naš grad narednih mesec dana.