Otvoren 12. Međunarodni i regionalni sajam privrede „Subotički sajam 2018.“

U Hali sportova otvoren je 12. Međunarodni i regionalni sajam  privrede „ Subotički sajam 2018.“ koji će trajati do subote. Na sajmu učestvuje 70 izlagača iz regiona, a ovogodišnji grad partner je slovenački grad Bled.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorio je 12. Međunarodni i regionalni sajam privrede „Subotički sajam 2018.“ i tom prilikom podsetio da je ova manifestacija promoter privrednih dešavanja u regionu već više od jedne decenije. Od 2007. predstavili su se privrednici iz 15 država, a izlagači iz Srbije, Hrvatske i Mađarske učestvovali su svake godine. Gradonačelnik je goste upoznao i sa trenutnim stanjem privrede u Subotici.

Da je u Subotici mnogo urađeno po pitanju razvoja privrede u prethodnih godinu dana potvrdio je i direktor RPK Slobodan Vojinović, dodavši da je Subotica i ove godine otvorila vrata privredi Srbije, regiona i celog sveta.

Vodeća privredna grana ovogodišnjeg sajma je turizam, a svoju turističku ponudu po prvi put na Subotičkom sajmu predstavili su gosti iz Trebinja. Iz Turističke organizacije ovog grada navode da je Trebinje veoma popularna turistička destinacija za građane Srbije, a ovaj grad svake godine poseti i veliki broj Subotičana.

Na otvaranju sajma, između ostalih, prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, konzularni predstavnici, predsednik Privredne komore CG Vlastimir Golubović, te državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma VG Damir Davidović.