Otvaranje kovid bolnice na Mišeluku

U Novom Sadu otvorena je kovid bolnica ukupne površine 20.660 kvadratnih metara. Bolnica obuhvata: prijemno odeljenje, hospitalni deo, odeljenje za radiologiju i dijalizu, te operacioni blok, angio-salu, laboratoriju, kao i banku krvi i apoteku. Кamen-temeljac za izgradnju ove bolnice potavljen je pre četiri meseca.

„Ovo je još jedan zajednički projekat svih nivoa vlasti, izuzetan objekat s najsavremenijom medicinskom opremom. Ispunili smo našu obavezu, izgradili smo bolnicu i omogućili da se borba s pandemijom odvija u najsavremenijim zdravstvenim uslovima”, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Prema Mirovićevim rečima, izgradnja ove bolnice omogućiće nesmetan rad klinika Кliničkog centra Vojvodine, koje su bile u kovid sistemu, kao i nesmetano lečenje pacijenta koji boluju i od drugih bolesti. Mirović je podsetio na to da je – pored izgradnje ove bolnice – rekonstruisano jedanaest klinika Кliničkog centra Vojvodine, te da su u toku i radovi na izgradnji bloka B i C i Кamenice 3.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da je važno istaći da se ova, treća kovid bolnica, gradila paralelno dok je trajala borba s pandemijom.

„Aposolutno sam zadovoljna jer je ovaj nivo opremljenosti na najvišem mogućem nivou. Uradili smo veliku i važnu stvar, jer će ova bolnica, nakon završetka pandemije, biti opšta bolnica koju je Novi Sad čekao godinama”, naglasila je predsednica Brnabić.

Tom prilikom, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević saopštio je da je Grad Novi Sad obezbedio liniju gradskog prevoza, koja saobraća do pomenute bolnice na Mišeluku.

„Ovo je veliki dan za Novi Sad i AP Vojvodinu. Naša zemlja je toliko ojačala da smo ovu bolnicu izgradili za samo četiri meseca”, izjavio je Vučević.

„Imamo puno razloga da budemo ponosni, jer je država – u najširem smislu reči – bila sposobna da za tako kratko vreme završi ovaj objekat. Ovo je dokaz ozbiljnosti naše države”, izjavio je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

Otvaranju kovid bolnice prisustvovali su i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

1 komentar

Komentari su zatvoreni