Osamnaestogodišnja Slobodanka lovi rame uz rame sa muškarcima

Da su žene ravnopravne sa muškarcima u svemu pa i u takozvanim „muškim“ hobijima poput lova, ribolova, te vožnje čamca i traktora dokazala je maturantkinja Gimnazije „Svetozar Marković“ Slobodanka Milošev. Od svih hobija ova prijatna, lepa i ženstvena Subotičanka izdvojila je lov kao svoju najveću ljubav.

Slobodanakina želja da postane lovac njenoj porodici nije bila iznenađujuća, te su je svi ukućani podržali u nameri da nastavi stopama svoga dede, oca i sestara. Kao posmatrač u lov je prvi put otišla pre više od jedne decenije na očev i dedin poziv koji je, kako kaže, sa oduševljenjem prihvatila. Tada nije ni slutila da će toliko zavoleti lov, a još uvek se seća straha koji je osetila kada je prvi put začula pucanj.

Kao i svaki pravi ljubitelj lova Slobodanka se trudi da svima objasni da su lovci plemeniti ljudi koji pomažu ekosistemu. Ova ponosna vlasnica duge devetke, lovačke puške i lovačkog karabina rado se priseća trenutaka kada je nekoliko meseci dobila dozvolu za oržje i prvi put zapucala u lovu, te priznaje da je osetila izvesnu dozu straha i adrenalina svesna da je oružje ozbiljna stvar. Slobodanka trenutno odlazi u lov na štetočine i veoma je uspešna, što potvrđuje da su žene ravnopravne sa muškarcima u svemu pa i u lovu.

Ova mlada devojka ima želju da postane član streljačkog udruženja, a u skorijoj budućnosti sebe vidi i u nekoj hajci na vukove, kao i lovu na divlje svinje. Pored lova, godinama unazad sa ocem odlazi u ribolov, a kako ističe najviše uživa u vožnji čamca kojim sama upravlja. Slobodanka svojim prijateljima kada joj dođu u posetu obavezno uprilliči kratku vožnju traktorom koji opet sama vozi.

https://youtu.be/HpU8lUFoQd4