понедељак , 24 јануара 2022
Naslovna / Društvo / OŠ „Sveti Sava“ dve godine u Erazmus plus programu

OŠ „Sveti Sava“ dve godine u Erazmus plus programu

OŠ “Sveti Sava” jedina je subotička škola koja učestvuje u Erazmus plus programu Evropske unije, a u Plavoj sali Gradske kuće zaposleni u školi približili su svoja iskustva predstavnicima ostalih subotičkih škola sa ciljem da se što više obrazovnih ustanova uključi u ovaj program. OŠ “Sveti Sava” drugu godinu zaredom učestvuje u ovom programu u sklopu kog su realizovane posete školama u Zagrebu, Firenci i Ljubljani.
Za dve godine kroz ovaj program prošlo je ukupno dvanaest nastavnika iz škole, a realizovane su posete školama u Zagrebu, Firenci i Ljubljani. Sa jednom osnovnom školom iz Ljubljane, OŠ “Sveti Sava” potpisala je i protokol o saradnji, pa će ove dve partnerske škole u narednom periodu zajedno konkurisati na projekte. Direktor OŠ “Sveti Sava”, Novica Palvlović kaže da su zaposleni kroz ovaj program imali priliku da posete škole u nekoliko zemalja Evrope i razmene iskustva sa svojim kolegama iz inostranstva, a neka od novostečenih znanja nastavnici su primenili u nastavi.
Učešće škole u ovom programu podržala je i lokalna samouprava iz koje navode da će podržati i sve ostale škole i institucije koje imaju želju da se priključe.
Erаzmus+ je progrаm Evropske unije nаmenjen finаnsirаnju projekаtа, pаrtnerstаvа, dogаđаjа i mobilnosti u oblаsti obrаzovаnjа i obukа, mlаdih i sportа. Progrаm Erаzmus+ pokrivа period 2014-2020.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Sahranjen Ilija Šujica

Danas je na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi sahranjen Ilija Šujica, istaknuti društveno-politički i sportski …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *