OŠ „Sonja Marinković“ dobila kosu stepenišnu stolicu

OŠ „Sonja Marinković“ je od jedne subotičke firme dobila donaciju u vidu kose stepenišne stolice za osobe za poteškoćama u kretanju koja će omogućiti slobodno kretanje po objektu učenicima ove škole koji imaju problema sa hodom.

Kosu stepenišnu stolicu za osobe sa poteškoćama u kretanju Školi je donirao Žarko Radonjić, vlasnik firme „Systematic“ doo kome ovo nije prva donacija. Gradonačelnik Stevan Bakić je istakao da lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa subotičkim privrednicima koji su spremni da pomognu onda kada je to potrebno.

OŠ „Sonja Marinković“ trenutno pohađa jedno dete kome će ova stolica omogućiti da pohađa kabinetsku nastavu i kreće se iz učionice u učionicu, što je pre bilo nemoguće. Kako ističe direktor ove obrazovno- vaspitne ustanove, Pajica Bašić kosa stepenišna stolica je potreba svake obrazovne ustanove budući da ima sve više dece koja imaju poteškoće u kretanju kojima školske zgrade nisu u dovoljnoj meri prilagođene.

OŠ „Sonja Marinković“ pohađa 775 učenika raspoređenih u dva objekta. U „Maloj školi“ nastava se odvija za učenike od 1-3. razreda, dok su u centralnoj zgradi učenici od 4-8. razreda.