петак , 3 децембра 2021
Naslovna / Društvo / OŠ “Kizur Ištvan” dobila je 8,2 miliona dinara za adaptaciju i sanaciju sanitarnih čvorova u školi

OŠ “Kizur Ištvan” dobila je 8,2 miliona dinara za adaptaciju i sanaciju sanitarnih čvorova u školi

Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, OŠ “Kizur Ištvan” odobrena su sredstva za sanaciju sanitarnih čvorova u delu zgrade u kojem borave učenici od 1-4 razreda. Škola je po konkursu dobila ukupno 6,8 miliona dinara od Pokrajine i 1,3 miliona dinara od Grada. Ovim novcem biće kompletno renovirana 4 toaleta, kompletna kanalizaciona mreža u novom delu zgrade i hodnici.

Članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja i kulture, Milanka Kostić istakla je da je grad za ovu godinu iz budžeta opredelio za osnovne škole 10, a za srednje škole 8,8 miliona dinara za projektno finasiranje obrazovnih ustanova.

Sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović rekla je da su ovakvi projekti značajni za unapređenje uslova rada i boravka dece u školama.

OŠ “Sveti Sava” dobila je 4,5 miliona dinara za drugu fazu sanacije sanitarnih čvorova, dok je OŠ “Sečenji Ištvan” odobreno 1,5 miliona dinara.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

“Invaliditet i sport”

Osobama sa invaliditetom koje se bave sportom najviše nedostaje finasijska podrška za bavljenje sportskim aktivnostima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *