OŠ „10. Oktobar“ među najboljim školama u Projektu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

OŠ “10. oktobar” proglašena je za jednu od najuspešnijih škola u okviru Programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”. Na ovom projektu, koji je raspisan od strane pet pokrajinskih sekretarijata, učestvovalo je 75 vaspitno-obrazovnih ustanova sa teritorije Vojvodine.
U okviru Programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”, u ovoj subotičkoj školi, od početka školske godine, realizovane su brojne ekološke aktivnosti. Đaci, roditelji i zaposleni su, između ostalog, pravili kostime od recikažnih materijala, ozelenjavali školsko dvorište, te izrađivali edukativne igračke.
Pravili su đaci i ekološke zastave, te pisali ekološke pesme. Cela školska godina bila je u znaku ekologije, a u brojne aktivnosti bili su uključeni svi učenici.
U Programu “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” učestvovalo je 75 vaspitno-obrazovnih ustanova, a OŠ “10. Oktobar” se izdvojila kao jedna od najuspešnijih. Iz škole poručuju da su ozbiljno radili na realizaciji ovog Programa, te da su očekivali da će biti među najboljim školama.
Svečanost povodom dodele nagrada i priznanja biće upriličena u sredu- na Svetski dan zaštite životne u Sremskim Karlovcima.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime