Opštoj bolnici donirana vredna oprema za Odeljenje kardiologije

Fondacija „Batschka Stiftung“ donirala je Odeljenju kardiologije Opšte bolnice medicinsku opremu u vrednosti od oko 30 hiljada evra. Odeljenju kardiologije donirani su savremeni EKG aparati, holteri za praćenje srčanog ritma, kao i holteri za praćenje arterijskog pritiska.

Savremena medicinska oprema, namenjena Koronarnoj jedinici i Odeljenju kardiologije, prema rečima direktora Opšte bolnice dr Slobodana Puškara značajno će doprineti povećanju broja i kvaliteta dijagnostičkih procedura.

Fondacija „Batschka Stiftung“ putem privrednog društva „Phiwa“ i kompanije „Bama“ već od 2005. godine pomaže rad bolnice doniranjem vredne medicinske opreme. Prvi put oprema je namenjena Odeljenju kardiologije.

Sa udelom od oko 50 odsto u ukupnom mortalitetu, kardiovaskularne bolesti su prema statistici prvi uzrok smrtnosti. Kako se u Opštoj bolnici pored pacijenata iz Severnobačkog okruga, medicinske usluge pružaju i pacijentima iz drugih centara u Vojvodini, na Odeljenju kardiologije dnevno se obavi oko 50 pregleda.