Opšta bolnica Subotica obeležila jubilej

Rad Opšte bolnice Subotica ove godine, gotovo u celosti je obeležila pandemija virusa kovid-19, rečeno je danas povodom obeležavanja 179. godina od osnivanja ove zdravstvene ustanove.

Više od 60 lekara, 110 medicinskih sestara i 27 nemedicinskih radnika bilo je angažovano u Opštoj bolnici Subotica u zbrinjavanju kovid pacijenata. Direktor Bolnice, dr Slobodan Puškar, istakao je danas povodom obeležavanja dana ove ustanove da su svi zaposleni u Bolnici zajedno položili sa najvišom ocenom najteži ispit koji je stavljen pred njih od osnivanja ove zdravstvene ustanove. Kako je rečeno, u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice pregledano je više od 3500 pacijenata, zbrinuto i lečeno 427, a broj pacijenata koji su lečeni na intenzivnoj nezi bio je 42, a od ovog broja njih 7% bilo je na mehaničkoj ventilaciji.U subotičkoj Bolnici urađeno je preko 10.000 seroloških i više od 4500 PCR testova na kovid-19. Po rečima direktora ove ustanove, dr Slobodana Puškara, posebno su ponosni što su za sve vreme trajanja epidemije imali manje od 2,5% zaraženih zdravstvenih radnika.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, se čestitajući zaposlenima u Bolnici jubilej, u ime grada i svoje lično ime zahvalio svim zaposlenima u Bolnici za sve što su učinili i sve što čine, neretko rizikujući svoje živote da bi spasili tuđe.

I gradonačelnik i direktor Opšte bolnice podsetili su da je tokom prethodne 3,5 godine u ovu zdravstvenu ustanovu sa svih nivoa vlasti i kroz donacije uloženo više od 350 miliona dinara.