Opet su dozvoljeni treninzi na otvorenom

Posle mesec i po dana pauze, koja je usledila zbog uvođenja vanrednog stanja u zemlji usled epidemije korona virusa, sportisti se opet polako vraćaju na teren.

Pre tri dana ponovo su otvorene teretane i fitnes centri, a od juče, odlukom Vlade Republike Srbije, dozvoljeni su i treninzi na otvorenom.

Pošto vanredno stanje, još uvek, nije ukinuto, a u cilju zaštite zdravlja svi ti treninzi odvijaće se u posebnim uslovima pojačane dezinfekcije.

Pored članova Tenis kluba „Spartak“, odluku o mogućnosti ponovnog treniranja na otvorenom, sa velikom radošću, pozdravili su i predstavnici Plivačkog kluba „Spartak“, koji će se okupiti u ponedeljak.

U proteklih mesec i po dana, plivači „Spartaka“ sprovodili su individualne treninge u svojim domovima, a veliku pomoć u tome obezbedili su im treneri, koji su im, onlajn putem, pripremali odgovarajući program vežbi.

Pošto kvalitet života u jednom gradu nije određen samo kulturnim sadržajima, mogućnostima za intelektualni razvoj, rad i edukaciju, već i aktivnostima koje su značajne za održavanje fizičkog zdravlja, koje je jedan od bitnih preduslova mentalne stabilnosti i oslobađanja od stresa, sigurno je da će brojni subotički sportisti i rekreativci, posle prvomajskih praznika, opet započeti sa svojim trenažnim obavezama, a šta će biti sa sportovima u zatvorenom biće poznato vrlo brzo, ali je izvesno da će se, ukoliko dođe do nastavka takmičenja u raznim sportskim disciplinama, utakmice, u početku, igrati pred praznim tribinama.