Omogućena usluga eUverenja o izmirenju poreskih obaveza

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije saopštila je da je građanima Srbije od danas omogućeno da putem nove usluge eUverenje na portalu lokalne poreske administracije lpa.gov.rs dobiju elektronsko uverenje da su izmirili poreske obaveze vezane za porez na imovinu, bez odlaska na šaltere.

Putem portala LPA građani u nekoliko klikova mogu da podnesu zahtev za dobijanje ovog uverenja, a elektronski dokument mogu da preuzmu ili na portalu LPA ili u svom eSandučetu na portalu eUprava.

Naglašeno je da za korišćenje ove usluge građani treba da budu elektronski identifikovani kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, bez obzira da li je u oblaku (cloud) ili na smart kartici/USB tokenu.

Zahtev za dobijanje uverenja mogu podneti fizička lica, preduzetnici i pravna lica, a zahtev se može podneti svim lokalnim poreskim administracijama koje su omogućile obradu elektronskih uverenja, piše na sajtu Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.