Omladinski orkestar iz Firence u poseti muzičke škole u Subotici

 

U organizaciji Italijanskog kulturnog centra ,,Piazza Italia“ prvi put u Subotici gostuje Omladinski orkestar muzičke akademije iz Italije. Članovi orkestra su posetili Muzičku školu, a održaće koncert večeras u 19 časova u Velikoj sali Gradske kuće. Ulaz je slobodan.
Prema rečima Alesia Grosinia, prva poseta Subotici protekla je u pozitivnoj atmosferi. Veoma mu se dopada Muzička škola, a muzika je za njega poseban način izražavanja emocija, prenos iskustava i znanja kompozitora koji su dela stvarali u različitim epohama. Muzikom se bavi deset godina, a šest godina je član omladinskog orkestra u Firenci.

Petnaest članova omladinskog orkestra iz Firence zajedno sa profesorima prisustvovalo je juče probi maturskog koncerta Muzičke škole u Subotici koji će se održati 15maja. Nakon probe učenici muzičke škole su imali priliku da se upoznaju sa gostima iz Italije razmene iskustva i znanja. Omladinski orkestar iz Firence svake godine posećuje drugu zemlju u kojoj održava koncerte, prošle godine je to bila Grčka, a ove godine je Srbija.

Prema rečima direktorke muzičke škole Dragane Nikolić, gostovanje omladinskog orkestra iz Firence je sjajna prilika za razmenu iskustava i znanja među učenicima i studentima.

Koncert omladinskog orkestra muzičke akademije iz Firence biće održan večeras u Gradskoj kući sa početkom u 19 časova.