Omladinski kamp na Paliću okupio mlade iz regiona

Vikend na Paliću bio je posvećen omladinskom aktivizmu. U okviru projekta “Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje”, studenti i srednjoškolci iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije, pohađali su seminar u Studentskom odmaralištu gde su imali i priliku da se upoznaju, druže i razmene svoja iskustva.

Oko dvadesetoro mladih iz čitavog regiona bili su na trodnevnom omladinskom kampu na Paliću, u okviru projekta koji sprovodi Program UN za razvoj Srbija, uz finansijsku podršku Fonda za izgradnju mira generalnog sekretara UN-a. Učesnici kažu da im ovo iskustvo veoma značajno.

Regionalna inicijativa Ujedinjenih nacija “Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje” osnažuje mlade ljude da se uključe u konstruktivan dijalog o zajedničkoj budućnosti u regionu, nauče da budu agenti mira, socijalne kohezije i socijalne inkluzije.

Projekat je podržan i od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije. Kako je navela Nina Mitić, pomoćnica ministra, mlade povezuju iste želje – bolja budućnost, da ostanu u svojim zemljama i da rade ono za šta su se školovali.

Na svečanom zatvaranju kampa, u studentskom odmaralištu je posađeno drvo, kao simbol podsticanja daljeg razumevanja i inkluzije među mladima u regionu.