Okrugli sto „Ekonomski , privredni i poslovni aspekti unutrašnjeg dijaloga o KiM“

U organizaciji Ekonomskog fakulteta u Subotici i Radne grupe za podršku vođenju unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji održan je okrugli sto na temu „Ekonomski, privredni i poslovni aspekti unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji“.

Ekonomski fakultet bio je domaćin okruglog stola koji je okupio članove akademske zajednice, pre svega sa ekonomskih fakulteta, te visokih poslovnih škola iz zemlje. Pored predstavnika stručne javnosti prisustvovali su i članovi lokalne samouprave, lokalni privrednici, kao i privrednici iz okoline.

Podršku Ekonomskom fakultetu pružili su i predstavnici lokalne samouprave na čelu da gradonačelnikom Bogdanom Labanom koji je istakao da su okrugli stolovi poput ovog od velikog značaja, jer na njima stručnjaci iznose ideje čija realizacija može da doprinese poboljšanju života građana u južnoj srpskoj pokrajini. Na ovakvim skupovima razgovara se i o mogućim rešenjima za probleme koji su značajni za Srbiju i koji se ubuduće moraju rešavati.

Da je ekonomija važna tema za KiM, ali i za ceo region, podsetio je zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev. Ekonomska situacija građana na KiM jeste teška, ali Kancelarija za KiM i država čine sve da poboljšaju ekonomski status srpskog stanovništva u južnoj pokrajini.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime